Jeg vil lige smide en anbefaling af et motionshold/sorggruppe jeg gik til. Efter jeg havde født stod jeg jo der og manglede bækkenbunds- og mavemuskelopstramning, men mine følelser var så meget i oprør at jeg umuligt kunne deltage på et normalt efterfødselshold.
Almindelig motionshold var heller ikke et hit, man skal jo passe lidt på når man lige har født. Kroppens reaktioner og behov er anderledes og man kan risikere at skade sit bækken.
Det hold jeg gik på var lavet som halvt fysisk øvelser, halvt "sorggruppe". Dvs. at man en god del af tiden talte sammen om ens historie og følelser. Jeg synes det er helt utroligt brugbart at være blandt andre mødre der har mistet, og brugbart at høre deres ord og få lov at sige mine. At genkende sine egne følelser, at føle sig forstået og rummet, at være i rum med andre der har det lige så svært. Ikke at være den eneste.
Jeg kom til at græde nogengange, men det var der plads til.
Mit forløb blev så ret kort, da jeg var syg en af gangene og så havde læren ferie to uger, var syg en uge og det blev aflyst en anden uge. Derefter blev jeg opereret og kunne ikke deltage. Så alt i alt nåede jeg kun at være der to gange. Til gengæld mødtes jeg med kvinderne fra holdet tre gange privat, og det var guld!
Så selvom jeg ikke nåede så meget motion, så fik jeg alligevel samtalerne og kontakten med de andre.
Holdene er på syv deltagere, så de er små nok til at man lærer hinanden at kende.
Læs mere her: Apa - "Efterfødsel for kvinder der har mistet et barn"
Tekst fra deres hjemmeside:
Efterfødselskurser for kvinder der har mistet et barn ved fødslen eller kort tid efter.
På kurset bruges ca. halvdelen af tiden på kroppen og den anden halvdel på samtale i gruppen, som består af højst 7 kvinder. Du skal have lyst til begge dele.
Kroppen
Graviditeten og fødslen har belastet kroppen, så genoptræning er vigtig. Den fysiske træning er grundig og koncentreret og foregår i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Vi arbejder med at få kroppens bevægelighed og styrke igen, ligesom vi arbejder med åndedrættet og balancen, så trygheden og ressourcerne findes frem. Der vil være afspænding hver gang.
Samtalen
De første gange handler samtalen primært om historierne - hvad er der sket. Derefter er der ikke en fast rækkefølge, men emner som altid tages op er:
- ny graviditet
- at vende tilbage til arbejdslivet / studiet igen
- kvindens og mandens forskellige måder at reagere på
- at forholde sig til omgivelserne, og de til dig
I det hele taget at få hverdagen og livet til at fungere igen.
TILFØJELSE:
Jeg har hørt at der i Århus er en fysioterapeut ved navn Hanne Nielsen der holder noget lignende. Hun har selv mistet et barn. Dem der har gået hos hende har været meget glade for det.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar